Pálinkafőzde
Pálinkafőzdénk 1985 óta áll megrendelőink szolgálatában, két darab 400 literes főzőüsttel , valamint egy 350 literes és egy 200 literes finomítóüsttel . Ezen berendezésekkel a hagyományos két lépcsős lepárlással tudunk pálinkát előállítani, melynek alkoholtartalma 50%. Kisebbik finomítónknak köszönhetően főzetőink kérésére már 800 liter cefréből biztosítani tudjuk, hogy az általuk hozott alapanyag nem keveredik máséval, így kizárólag a saját cefréjükből készült pálinkát vihetik haza. Továbbá, lehetőséget nyújtunk friss gyümölcs nálunk történő cefrézésére is, amiért külön díjat nem számolunk fel. Nagy kapacitású darálónknak köszönhetően könnyen elkészítheti alma, körte, birs, vagy más darálást igénylő gyümölcsből lévő cefréjét. További előnye a nálunk történő cefre készítésnek, hogy az erjedés után rögtön kifőzésre kerül, így nem romlik a minősége egy esetlegesen nem megfelelő, vagy hosszú tárolás miatt.
A főzetés menete
A cefre főzdébe érkezésének időpontjától számított egy, maximum két héten belül elkészítjük a pálinkát. Ez az időtartam nagyban függ üzemünk aktuális leterheltségétől is. Az itt cefrézett friss gyümölcs kifőzése csak az erjedés lezajlása után lehetséges, melynek időtartama nagyban függ az időjárástól, a gyümölcs fajtájától és a cefre elkészítésének módjától. Az erejedés ideje nyáron, meleg időben 2-3 hét, hűvösebb időben ez az időtartam több héttel is növekedhet. A beérkezett cefrének a főzésig tárolóedényt biztosítunk. Az elkészült pálinka kiadása a főzető által hozott edényekbe történik. Javasoljuk, hogy ezek műanyag kannák legyenek a szállítás közbeni sérülés elkerülése végett. Az otthoni hosszabb tárolást viszont célszerű üveg edényekben végezni, mert a pálinka minősége a műanyag tároló eszközökben romolhat.
Főzetés díja
Az elkészült pálinka főzetési díja 1685 Ft/liter, ami tartalmazza a szeszadót és az ÁFA-t is.
Amennyiben bővebb információra lenne szüksége, keressen minket bátran elérhetőségeinken!